6 x HELPPO AAMUPALA

Termos ja oikein kivaa viikonloppua!

Mulla on ollut tänään semmoinen päivä, ettei vaan millään meinaa koneet käynnistyä. Noh, välillä näinkin päin, oon koko aamupäivän putkittanut Roban ensimmäistä tuotantokautta ja kirjoittanut postauksia etukäteen valmiiksi luonnoksiin – yhtäkkiä sitä onkin ihanan tuottelias, kun on pitänyt pidempää luovaa taukoa. Tän päivän to-do -lista ei onneksi. pituudellaan hirvitä, pelkästään treeniä olisi luvassa. Treenillä päivä yleensä käynnistyy hyvin, mutta tänään en vaan saanut itseäni potkittua heti aamusta liikkeelle – hyvästä aamupalasta huolimatta.

Mun mielestä aamupala on ehdottomasti päivän paras ateria – tai myönnettäköön, että sanon näin varmaan aina, kun saa ruokaa. Mä kallistun kuitenkin enemmän aamu- kuin iltaihmisten puoleen ja nautin siitä, että saan aloittaa päivän yksin ja rauhassa nauttien aamupalasta. Yksi aamupalalover ilmoittautuu siis täällä ja jaankin tätä rakkautta teille nyt reseptien muodossa.

Eikä aamupalan tärkeys perustu pelkästään tuohon fiilikseen, vaan ihan näyttöön muun muassa näistä asioista:

  • Aamupala katkaisee yön jälkeisen paastotilan, antaa keholle energiaa ja pistää aineenvaihdunnan hyrräämään.

  • Aamupalasta myös aivot saavat energiaa, jolloin oppiminen tehostuu ja keskittymiskyky ja vireystila ovat helpompia ylläpitää.

  • Aamupala antaa rytmin loppupäivän aterioille ja turvaa riittävää energia- ja suojaravintoaineiden saantia. ⠀

20190422-hero-meals-9.JPG

SMOOTHIET

Smoothiet ovat siitä loistavia, että erilaisia varioita löytyy niin paljon, kuin vain jaksaa keksiä – kevyt marjasmoothie onnistuu siinä missä tuhti ja suklainen jälkiruokaherkku. Tämän ansiosta smoothien voikin nauttia nopeana välipalana tai vaihtoehtoisesti blenderiin voi heittää täyspainoista ateriaakin vastaavat raaka-aineet.

KAURA-MANSIKKASMOOTHIETUHTI SUKLAAUNELMA

Valmistusohjeet molemmille smoothieille ovat samat ja erittäin simppelit: blendaa kaikki raaka-aineet sekaisin blenderissä. Mikäli haluat smoothieista juotavia, niin lisää nestettä – itse tykkään syödä smoothien lusikalla, joten jätän koostumuksen madollisimman paksuksi.

* Foodinin tuotteet saatu yhteistyössä

20190422-hero-meals-8.JPG

TUOREPUURO

Tuorepuurot ovat simppeleitä ja niitä on helppo tehdä isompi satsi jääkaappiin odottelemaan – esimerkiksi kiireisiä aamuja varten tuorepuuro on aivan nappivalinta. Tuorepuuro säilyy jääkaapissa 2 – 3 vuorokautta suljetussa rasiassa. Käytän yleensä valmista kaavaa, johon kuuluu marjoja / hedelmiä, kasvimaitoa, soijajogurttia, kaurahiutaleita, chiansiemeniä sekä mausteita.

VADELMA-LAKU -TUOREPUURO

Mittaa blenderiin vadelmat, taatelit, kasvimaito sekä lakritsijauhe. Blendaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon käsin kaurahiutaleet, chiansiemenet sekä soijajogurtti. Anna. tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tunita, mielellään yön yli.

MANGO-INKIVÄÄRI -TUOREPUURO

Sekoita blenderissä keskenään pakastemangot, appelsiini, kasvimaito sekä sitruuna-inkiväärimehu. Blendaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon käsin kaurahiutaleet, chiansiemenet sekä soijajogurtti. Anna. tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

* Foodinin tuotteet saatu yhteistyössä

Kuvat: Lili Nissilä / Shard Visuals

Kuvat: Lili Nissilä / Shard Visuals


SEKALAISET AAMUPALAT

Muutakaan yläluokkaa en näille keksinyt, eli sekalaisilla mennään. Nämä on myös helppoja, nopeita ja luotettavia aamupalavaihtoehtoja koska tahansa!

NOPEA PROTEIINIRAHKA

Mun tämän hetken suosikkiaamupala on iso kulhollinen tätä proteiinirahkaa – kylkeen vielä toinen kulhollinen kaurapuuroa hiilihydraatinlähteeksi, niin on muija tyytyväinen ja kylläinen taas hetken aikaa. Jos puuro ei maistu, niin rahkan sekaan voi pilkkoa vaikkapa banaania.

Ohje on niinkin yksinkertainen, että kaikki ainekset vaan kulhossa sekaisin.

TÄYTETYT VEGELEIVÄT

Jos aamulla tekee mieli jotain suolaista ja täyttävää, niin täytetyt kauraleivät ovat aina nappivalinta – lempparitäytteet vaan leivälle ja ääntä kohti!

  • 2 kpl Lidlin kauraleipää ( aivan parasta leipää! )

  • 1 / 4 avokado ( + ripaus suolaa, valkosipulijauhetta ja mustapippuria )

  • 2 rkl punajuurihummusta

  • Salaattia, kurkkua, suippopaprikaa sekä kevätsipulia

  • Tomaattinyhtökauraa / Jalotofun kylmäsavutofua

Paahda leivät, mikäli pidät leivästä enemmän paahdettuna. Sipaise toisele leivälle punajuurihummusta ja muussaa toiselle leivälle avokadoa. Ripottele muussatun avokadon päälle mausteita. Huuhtele ja pilko kasvikset. Lado täytteet leipien päälle. Pilko kylkeen vielä esimerkiksi porkkana- ja omenalohkoja sekä aimo annos hummusta.

* Foodinin tuotteet saatu yhteistyössä

Siinäpä oli koottuna muutamat aamupalat – toivottavasti sait tästä ideoita aamujen piristykseksi!

PUS, MOI JA RENTSIÄ VIIKONLOPPUA!

Maiju RiskalaComment